Snart dags skaffa en ny spade

BladOch vad skall nu detta föreställa? Det är helt enkelt en bild på Kerstin tagen från förarsidan på hennes Golf när vi shoppat på Klockaregården i lördags. Någonstans bland bladen kan man ev ana en vacker kvinna men det som skymmer sikten är topparna på två Rosenhagtorn (Paul’s Scarlet) som kan bli imponerande sju meter. Fast då är man väl själv i jorden.

Vi fortsätter alltså att fylla trädgården med blomster och blad och den sista plantan har helt säkert inte köpts in än. Utöver ovannämnda Scarlet blev det en Magnolia, (Loebneri ‘Leonard Messel’) och en spännande buske som lystrar till namnet Rönnbärsapel (Malus ‘Red Jade’). Av bara farten åkte ett par fina slottsrosor som heter Gripsholm ner i korgen. Magnolian var en riktig bamsing som enligt vår expert krävde ett 1 meter djupt hål (den lär bli åtta meter hög!). Halvvägs i grävandet hade vi redan fått ihop till en stengärdsgård och där satte vi stopp. I Småland måste andra regler gälla.

Nu är allt i jord och vi ser fram emot den första rosen. Själv tar jag en GT medan jag väntar.

2 Kommentarer

  1. Så du kom ner en halvmeter i jorden i varje fall. Inte illa det, kan vara ett Tävelsås rekord?

  2. Hörrudu grabben, att en hobbygrävare med hobbyverktyg kommer ner en halvmeter i hederlig småländsk jord är en överjordisk gärning. Inget för klenisar, till detta krävs ärrade kämpar. Så det så!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *