Ibland är regn en bra grej

BlåkornDet gäller att fånga tillfället i flykten och försöka vända det till något positivt.

Nio timmars oavbrutet regn på midsommarafton gjorde väl annars ingen glad. Men att 60 kg Blåkorn slängdes ut i trädgården sekunderna innan himlen öppnade sig får väl betraktas som ett lyckokast. Detta tillsammans med sill, nypotatis och nubbe under tak gjorde trots allt livet uthärdligt. Ja, ja, jag vet… mycket klippning blir det men det blir å andra sidan en grön gräsmatta som klipps. Och förrådet är fullt av pilsner så det känns inte så betungande.

En veckas kneg återstår, sedan väntar en femveckors ledighet. Jisses vad det skall bli gött! Inga stora projekt inplanerade utan det lär bli fiske, golf, böcker i hängmattan och lite pyssel med penseln. Ev. kan det bli en ny brygga men det har jag sagt så länge att jag knappt tror på det själv längre. Men kanske i år…

4 Kommentarer

  1. Äh vad ska du med en ny brygga till? Den ser ju fin-fin ut den du har :)Sätt du dig vid strandkanten istället å njut av ledigheten, och gräsklippningen när det dagar sig för den 😉

  2. Du är en klok kvinna du, jag väntar nog ett år till med bryggan 😀

  3. När kommer det bildbevis på hur lyckad=jämn din gödsling blev?

  4. Teresia, litar du inte på mig? Okay, jag får väl trycka av ett skott och visa världen hur en mänsklig hand lyckas sprida ut de små kornen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *