Biffstek med lök, nästan oslagbart!

När jag stegade fram till köttdisken i stambutiken i går började det vattnas i munnen. Där låg ett antal riktigt välmarmorerade ryggbiffar och såg så där härligt möra ut. Några paket åkte naturligtvis ner i korgen och blev till ett par hederliga biffstekar med lök senare på kvällen. Och biffarna var verkligen så möra och goda som kocken hade hoppats på. Det finns inte så mycket godsaker på denna jord som slår denna klassiker när köttet är på topp.

Idag är det stora gardinbytardagen i Tävelsås. Assistenten skickades iväg för att inhandla en ny gardinstång och passade då i lönndom på att kolla om det fanns några marmorerade köttbitar kvar i butiken. Under de mer ordinära köttbitarna hittades ett sista paket så med risk för att bli anklagad för att bjuda på ensidig kost satsar jag på en favorit i repris i kväll. Tror faktiskt jag skulle kunna käka biffstek med lök sju dagar i veckan. Och det är ju så goda drycker till…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *