Tillbaka vid strandkanten

Taipei 101 by nightKlockan fyra torsdag eftermiddag lokal tid påbörjades hemresan från Taipei. Med blandade känslor eftersom tiden i Taipei varit fin och som jag inte vill ha ogjord. En mycket gästvänlig kund, en mycket trevlig befolkning och en härlig stad. Skall erkännas att entusiasmen inte var helt på topp inför sessionen i Asien men den känslan försvann snabbt. Tyvärr var tiden för sociala aktiviteter begränsad men jag tror några av de mest kända turistmålen avverkades och att hitta i stan gick riktigt bra på slutet. Fick ju även några polare, den lille grabben som ville prata engelska och naturligtvis barmannen Sam som snabbt lärde sig vad männen från norr behövde.

26 timmar senare klev jag ur taxin vid strandkanten och blev snabbt varse svenska priser igen. Fick pröjsa en summa som motsvarande vad som lagts ut taxi på under en vecka i Taipei och då åktes det taxi i nya fräscha bilar i stort sett jämt. En annan kontrast var tystnaden och den friska luften. Att det låter lite i en storstad är väl naturligt men i Taipei är inte luften hälsosam, skotergalningarnas munskydd var ett bevis på det. Men varmt och gott var det, 25 – 30 grader.

Kroppen har nu börjat rätta in sig i ledet. Tyckte jag kände mig oförskämt fräsch igår tills något vid niotiden klubbade till mig. 10 timmars sömn gör att jag nu tror mig vara OK, med andra ord dags för en GT. Undrar om hustrun fixar det, tror hon tyckte det var skönt få hem mig…

Några kollegor är kvar en vecka till för att avsluta uppdraget. Hörde att dom jobbade till tre i fredags natt. Märkligt, så fort man lämnat tar allt längre tid. Två av gubbsen bloggar och vill ni se hur dom har det skall ni titta in på Barkman Online och Inner Rage, väl värt besväret.

Och därmed tillhör äventyret i Taipei gårdagens nyheter. Kanske blir det en repris vad det lider.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *