Jag har en kompis i Taipei

KompisMellan museum och Shihlin Night Market igår blev det naturligtvis en liten sittning på Zorros Bar. Bartendern meddelade stolt att det fanns en liten parvel som pratade engelska och undrade om jag kunde prata med honom. Det var ju inga problem, efter några Gin & Tonic pratar jag med vem som helst. Och visst kunde han prata, i själva verket mycket bättre än de flesta Taipeibor och han var hur gullig som helst. Ja, ni ser själv.

Han var där med sin familj som i likhet med alla andra familjer var ute och åt. Det var nämligen Mors Dag och det är riktigt stort i Taipei och i Taiwan. Hela familjen, mor- och farföräldrar, föräldrar och syskon anslöt och log, fotade och pratade konstant. Underbart vänliga och goa, dock var det bara grabben som kunde engelska! Ja, då har man en polare i Taipei också. Coolt!

Bartendern är ledig denna veckan. Katastrof!!!

3 Kommentarer

  1. Bittan

    Bedårande söt!! – den lille pojken – eller? // Bittan

  2. För att undvika missförstånd, det är jag som är till vänster.

  3. Mackan

    Fasen vad du skrämde mig där, trodde att det var Mors dag i Sverige samma dag. Det hade inte varit uppskattat av Mor om jag hade missat det 🙂 men efter lite wikipedia så vet jag nu att det är sista Söndagen i Maj, phuuuu!

    PS GT är en lättblandad drink, det löser du utan bartender DS

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *