The sky is the limit…

Taipei 101Efter allt tjat om världens högsta byggnad, här är den – Taipei 101. Var tvungen att besöka den dagtid, blir nog en kvällstripp också, för att verkligen suga i mig det mäktiga. Och mäktigt är det! Kåken är 508 meter hög och har 101 våningar över jord (dom har gömt 5 under jord) och hissen, världens snabbaste naturligtvis, tog mig till 89:e våningen på 35 sekunder. Ungefär samma tid det brukar ta för fyra våningar på Honnörsgatan!

Byggnaden hålls upp av 380 betongpelare som dom petat ner 30 meter i marken. För att stå emot när det friskar på hänger det en liten kula på 660 ton och dinglar på 89:e våningen.

Nog om detta. Nu drar alla tre snart ut på en guidad tur kallad “Taipei Night Tour”. Är faktiskt inte så syndigt som det låter.

Update (strax innan midnatt):

Gänget är back. Nu har vi käkat mongoliskt krubb på Tang Kung Bar-B-Q, mycket gott! Dock, fixar magen detta så har vi inga problem dom närmaste tio åren. Hade svenska myndigheter trippat omkring i det köket är jag helt säker på att ägarna fått handfängsel allihop. Nu är ju vi tuffa och hungriga pojkar så vi bryr oss inte om sådana detaljer utan stoppar i oss godsakerna.

Vi har också besökt Lung-Shan Temple från 1738 där många av Taiwans skolungdomar tände stickor och bad guden om bättre betyg. Tror han hette Budda, väldigt lik mig var han i alla fall. Ett besök på Snake Alley Night Market efter det, lyckades tyvärr inte undvika en drake i brons (var ska vi ha den Kerstin?) och det hela rundades av med ett nattbesök i Taipei 101. Två gånger samma dag i den byggnaden, undrar om jag inte innehar besöksrekordet på företaget.

Okej då, visst blev det en liten titt in på Zorro, what else? Dom skulle ju bli ledsna annars. En rätt skön känsla när man rundar hörnan och bartendern ler igenkännande och yttrar de magiska orden: “A double Gin & Tonic as usual, Sir?”
Life is great!

1 Kommentar.

  1. 10 år vet i f…..tror inte din “sparv” portion ger dig immunitet mer än till onsdag på sin höjd. Men gott var det!!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *