Matdags!

Fredagkväll i Taipei och våra värdar skall ta oss till en fancy restaurang, låter väldigt hoppfullt och mycket gott. Dom ville vi skulle välja restaurang och kom in med en bok stor som halva telefonkatalogen innehållande restauranger i Taipei. Vi insåg väldigt snabbt vår begränsade lokalkännedom och insisterade på att valet var deras. Skall bli mycket spännande!

Uppdatering:
SillbitÅter tillbaka på rummet efter en suverän måltid på en japansk restaurang. Inga krusiduller, inbyggd grill i bordet och fram med gud vet hur många olika rätter som kunde grillas. Fläskkött, nötkött, lammkotletter, räkor, sillar och hundra rätter till som jag inte har en aning om vad det var. Det som är på väg in i matluckan är huvudet på en liten sillrackare. Mycket korrekt måltid! Ölsejdlarna fylldes på i rask takt, helt i min smak.

Jag hoppas ni noterar den världsvana hanteringen av pinnarna. Ser faktiskt coolt ut! I själva verket var det bara tur att maten hängde med när bilden togs. Hur dom lyckas äta sig mätta med dessa ätverktyg är en gåta. Vi har nu praktiserat i några dagar och det går visserligen bättre och bättre men man tycker sig ana ett småleende hos värdarna.

Nu laddar vi för två lediga dagar. Strategin läggs upp vid frukosten i morgon bitti och på min lista står i alla fall Taipei 101. Kanske hittar jag någon trasa till det lilla livet.

2 Kommentarer

  1. Mackan

    Taipei 101 tog väl över titel från Petronas Tower i Malaysia om jag minns rätt. Du får ta lite sköna bilder!

  2. Och kommer väl antagligen att loosa den själv om ett tag. Tror dom siktar på drygt 800 meter i Dubai om jag inte är ute och cyklar. Det tar aldrig slut…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *