Påskdoppet i Tävelsåssjön – traditionen hålls vid liv

Påskdopp 2007Så var det avklarat och än en gång överlevde dåren denna tradition som drog igång för sju år sedan. Det smärtar väldigt men tyvärr fick doppet 2005 ställas in när isen vägrade att ge med sig.

Förutsättningarna denna gång var hela sju grader i vattnet, något liknande i luften och en väntande het bastu. Skulle kunna beskrivas som en frisk upplevelse men en mer passande beskrivning är nog “jävulskt kallt”. Hustru Kerstin var fotograf och beredd att ringa 112 som vanligt. Känns tryggt med en sådan livlina. Trodde ett tag att jag skulle få sällskap i böljan den blå av barnbarnen Pontus och Jesper men tuffingarna bangade. Inte så segt virke i den yngre generationen.

6 Kommentarer

 1. Annie

  Jaså Pontus och Jesper struntade i det.
  Men jag tyckete att du var modig som badade.
  Jag ska bada på påskdagen.
  /Annie

 2. Jepp, dom fegade ur. Men jag kan förstå dom, det var svinkallt! Vi får väl se om du vågar 🙂

 3. Annie

  Det ska jag har lovat mig själv.

 4. Jösses!
  Jag fryser bara av att se bilden 😉

 5. Känseln i benen har börjat återvända, tror faktiskt att jag överlever 😀

 6. Dottern

  Still going strong.. imponerad! Kanske tur att Kerstin står beredd med 112 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *