Fiber till landsbygden och Tävelsås ?

fiberJust nu undersöker Wexnet förutsättningarna för att i större skala erbjuda fiber till oss lyckligt lottade som slipper bo mitt i centrala stan. Det går av ekonomiska skäl inte att göra detta på traditionellt vis om kostnaden skall hamna på en anständig nivå. På liknande sätt som när elektriciteten en gång kom till byarna har man ett koncept på gång tillsammans med byNet som i princip innebär att en ekonomisk förening kommer att äga fibernätet. Mycket intressant och antagligen ett överkomligt ekonomiskt alternativ.

Eftersom jag tillhör de frälsta arrangerades ett möte Wexnet och byNet som avhölls i går kväll runt köksbordet på Stjärnviksvägen. Gästerna presenterade konceptet och det bestämdes att killarna från byNet skall återkomma med lite mer kött på benen och med en uppskattning av kostnaderna. Sen blir det till att samla alla som kan omfattas av en utbyggnad, låta byNet och Wexnet presentera upplägget och hoppas på att skaran fiberfrälsta utökas högst väsentligt.

Tävelsåsbor, håll utkik i postlådan! Framtidens kommunikationsanslutning knackar kanske på.

2 Kommentarer

  1. Dan Håkansson

    Hallå Björn! Alltid kul att kolla in på din sida! Såg arbetet med er fiberkabel.
    I en liten by utanför Perstorp gjordes något liknade för några år sedan med gott resultat. Kolla http://www.oderljunga.se (inte lika snygg sida som din). Ha en fortsatt trevlig söndag. /Dan

  2. Tack för tipset. Verkar ju inte precis vara gjort i en handvändning så vi får väl se hur stort intresset är när det kommer till kritan.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *