Lotterivinsten kom till nytta

Den uppmärksamme läsaren kan inte ha missat att jag kom på prispallen i vårt nystartade vinlotteri på jobbet. Fyra pavor blev resultatet och den gångna helgen kom dessa väl till pass vid ett litet försenat kalas för hustrun. Huvudmenyn bestod av helstekt kalvfilé, hade tänkt mig oxfilé men det facket gapade tomt och man är ju flexibel, samt en smaskig rödvinssås efter ett nytt recept. Till detta en mix av krispig bacon och kantareller och kompositionen rundades av med Basmatiris. Och mer vin…

Kalvfilén kryddades, fick sin inbjudande stekyta i järnet och drog den sista sucken i den lagom varma ugnen. Herregud vad god den var! Rödvinssåsen innehöll en hela vin, gul lök, vitlök, kalvfond, smör och vatten om jag kommer ihåg rätt. Det hela skulle reduceras till en tredjedel vilket tog en jäkla tid. Skall det verkligen ta sådan tid? Nåja, såsen blev kanon och det blev som sagt tid över att fundera kring livet och snäppa upp någon pilsner medan såsen puttrade och puttrade och puttrade…

På det hela taget en korrekt middag.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *