Vilken lantis man har blivit…

DomherreDet är aldrig för sent att bli en bättre människa och värna om de små i naturen. Innan flytten till Tävelsås för sju år sedan kunde en gammal stadsbo som jag med stort besvär skilja på en koltrast och en gråsparv. Att nu kalla mig fågelexpert är en lätt överdrift men Tävelsåstiden har lärt mig skillnaden på en gråsparv och en pilfink och att lätt känna igen talgoxar, domherrar och en massa andra flygande småpippar. I och för sig sådant som alla andra människor kunnat hela tiden men för mig är detta stort.

När jag sitter med tidningen och kaffet på morgonen vintertid dyker hela gänget upp och gör mig sällskap i sin egen lilla trädgårdsrestaurang. Den har jag nämligen laddat med diverse godsaker, tror faktiskt att de små liven gillar mig. Just denna morgon var det lite barskrapat så det vara bara att kasta sig ut i morgonrocken och ladda upp frukostbordet. Kerstin undrade vad det var för en konstig figur som smög omkring ute i buskarna när hon kom ner för trappan men lugnade sig när hon insåg att det bara var den gamla vanliga stollen som var ute och härjade.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *