Stormen Per

Så fick vi då en ny körare, inte lika kraftig som Gudrun för två år sedan men stundtals kändes det likadant. Förödelsen utomhus var mindre men vissa saker upprepade sig, t.ex. den tunga blomkrukan vid staketet som låg på exakt samma plats som under Gudrun. Ca fem träd hade trillat över vägen men det var röjt idag på morgonen så det var snitslad väg till jobbet.

Strömmen försvann vid 13-tiden igår och det blev samma visa som sist med ljus och brasa. Mysigt först men idag på morgonen märkte man det opraktiska när ljusen fick tändas igen, telefonen slutade fungera, vattentrycket försvann och man började förbereda sig på ett längre avbrott. Då kom plötsligt strömmen tillbaka och känslan av julafton infann sig, precis som under Gudrun. Vi vill gärna tro att den nergrävda kabeln till Dänningelanda gör att avbrotten i fortsättningen blir färre och kortare. Sist var vi strömlösa i fem dygn och denna gången nitton timmar, en klar förbättring.

Grannen hade gott om Trangiakök och lånade snällt ut ett till oss så mat och kaffe var denna gången inga problem. Att vi inte införskaffat ett sådant tidigare är en gåta och ett misstag men denna veckan blir det definitivt av.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *